Дизајн и подготовка

Дизајн и подготовка

Со добриот дизајн може да се пренесат многу информации до вашиот потрошувач. Ја поддржува вашата порака, ја пренесува идејата и пред сè привлекува и помага во продажбата.

Имате важен настан или нова рекламна кампања?

Ние создаваме креативни решенија. Нашиот тим од професионални дизајнери може да ви помогне да го освоите пазарот! Нашите професионални дизајнери може да ги остварат вашите идеи! Дозволете да ви помогнеме да создадете моќно влијание со вашиот бренд. Бидете уникатни и препознатливи!

Офсет печат

Офсет печат

Вашиот печат наша страст

Офсет печатењето е едно од трите основни модерни техники на печатење. Ова е класичен метод, ефикасен за печатење на разни видови на хартија. Офсет печатењето овозможува печатење со одличен квалитет, совршена репродукција на бојата и на мали сликовни елементи. Покрај основните бои (СMYK) може да се користи и дополнителна палета на бои (Pantone) , како и лакови.

Овој метод се користи во поголемиот дел модерни печатници поради неговата лесна и ефикасна примена. Квалитетот на печатењето зависи од вештините на тимот за печатење и техничката состојба на опремата. Нашиот тим за печатење се заштитници на интегритетот на вашиот бренд и директно ги пренесуваат своите вештини и стручност во вашиот проект, со сигурност создавајќи го најдобриот производ за вас.

Нашата печатница гарантира висококвалитетно офсет печатење благодарение на новата опрема и вештиот персонал со работно искуство од повеќе од 20 години.

UV Офсет печат

UV Офсет печат

Печатница „Софија“ поседува УВ машина од познатиот германски производител „Heidelberg“, која овозможува брзо печатење со УВ бои со најдобар квалитет на различни неапсорбирачки материјали. Печатиме на ПВЦ налепници, полипропилен, ПЕТ листови, листови со метални или други специјални облоги, како и на сите транспарентни материјали до дебелина од 0,8mm. Машината користи УВ бои од стандардната европска скала CMYK, нетранспарентно / фраза бела, златна / сребрена и други ПМС бои. Машината е со IN-line УВ лак, што дава можност за селективно/ делумно лакирање.

Дигитален печат

Дигитален печат

ДОБИЈТЕ КВАЛИТЕТНО ПЕЧАТЕЊЕ КОЕШТО Е БЛИСКУ ДО ОФСЕТ ПЕЧАТЕЊЕТО!

Печатење на примероци во мали и големи количини!

Нашата дигитална технологија нуди брзо, квалитетно и економично печатење коешто одговара на вашите и потребите на вашите потрошувачи!

Брза услуга

Дигиталното печатење овозможува брза реализација на вашиот проект. Без трошење на време на сушење на бои и припреми пред печатење со дигиталното печатење вашите материјали може да ги добиете веднаш штом ќе излезат од машината за печатење.

Без минимална нарачка

Дигиталното печатење овозможува да ја направите потребната нарачка само во количините коишто ви се потребни и кога ви се потребни. Завршија деновите на минимални нарачки со големи тиражи.

Персонализација

Зголемете ја заработката од рекламирањето со помош на персонализиран еден-на-еден маркетинг. Со дигиталното печатење вашите печатени материјали може да се направат да бидат повеќе персонализирани и привлечни за клиентите, со тоа што ќе им се обратите подиректно со уникатен текст, графика и контакт информации.

Производство на метализиран картон

Производство на метализиран картон

Метализираниот картон е посебен вид на картон обложен со метализирана фолија. Овој материјал денес е широко употребуван за различни видови на кутии за пакување. Популарноста на оваа техника расте сè повеќе од ден на ден. Таквиот материјал најчесто се користи како премиум пакување за слаткарски производи, козметика, алкохол, честитки и сл. Печатењето на метализиран картон бара УВ бои и УВ доработка.

Основниот картон е вообичаено целулоза или рециклиран картон со различна тежина. Метализираниот картон се произведува, така што картонот се пластифицира со различни фолии (слоеви) – мат, алуминиумска, холографска или фолија во боја.

Глобалните истражувања покажуваат дека метализираните пакувања привлекуваат многу повеќе погледи и даваат поголем впечаток за квалитет во однос на традиционалните амбалажи.

Производство на микровал

Производство на микровал

Микровал е брановиден картон направен од еден или повеќе слоеви прилепени еден за друг помеѓу два рамни/ мазни картонски листа на горната и долната страна.

Кутијата направена од брановиден картон има комплексна конфигурација и е направен со техника на сечење со помош на валјак и ротор со цел да се обезбеди повисок квалитет и поголема прецизност. Најпопуларните кутии од овој тип се различни видови на подлоги (за пакување на земјоделски култури и шишиња). Пакувањето со микровал кутии внесува една целина кај пакуваните производи за време на транспортот и при ракувањето со нив.

Клиенти


Затвори